School- en groepsbezoek

Schoolgroepen zijn, op afspraak, welkom op maandag, dinsdag en woensdag. Tijdens de rondleiding is de molen gesloten voor publiek, zodat de molenaar alle aandacht aan een schoolklas kan besteden.

Hoe werkt het?

Na een telefonische afspraak kunnen groepen tot circa 25 leerlingen terecht voor een rondleiding door korenmolen De Zwaluw. Vooral bij bezoek van de onderbouw is het wenselijk dat er voldoende begeleiding meekomt. Wanneer de kinderen op de maalzolders gaan kijken gaan ze via smalle trappen naar boven. Een extra oog kan geen kwaad. De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en bij de uitleg wordt rekening gehouden met de leeftijd van onze jonge bezoekers. De kosten voor een bezoek met een schoolklas bedragen € 2,00 per leerling. Toegang voor begeleiders is gratis.

Molenmuis

Speciaal voor de kleuters van gemeente Hoogeveen is in samenwerking met de Openbare Bibliotheek, het project ‘de avonturen van de Molenmuis’ gestart. Met een bezoek aan de molen, een prachtig prentenboek met werkboek en een DVD, leren de kleuters alles over de Hoogeveense korenmolen en het avontuur van de molenmuis.

Groepsbezoek

Uiteraard is de molen ook te bezoeken door groepen, dit kan op dezelfde wijze als een bezoek van een schoolklas.  Na telefonische afspraak kan een groep op de molen terecht op maandag, dinsdag en woensdag. Entree bedraagt € 2,00 per persoon.

Kinderen op de stelling van de molen