Opnieuw zijn wij op zoek naar vrijwilligers!

Door verloop van vrijwilligers, door het krijgen van een baan, of stoppen in verband met leeftijd zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Zoals jullie al hebben kunnen lezen zijn wij door het te kort aan vrijwilligers al genoodzaakt om te stoppen met de broodverkoop.
Nu is onze vrijwilligers van de vrijdag middag omwille van zijn leeftijd er mee gestopt en staan de molenaars er die dag alleen voor.
Lijkt het je leuk om de molenaars te helpen in de molenwinkel en denk je dat je in ons team past, kom dan eens langs en wie weet is het wat voor jou!

Onze stichting heeft als belangrijkste doelstelling de Hoogeveense molen draaiende te houden. Korenmolen de Zwaluw is de enige overgebleven korenmolen die Hoogeveen nog rijk is. Naast het draaiende houden van de molen organiseert de stichting ook educatieve programma’s voor het basisonderwijs in Hoogeveen. Een voorbeeld hiervan is het Molenmuis project.

De Zwaluw is een belangrijk cultuur historisch monument voor Hoogeveen. De gemeente Hoogeveen is eigenaar en draagt zorg voor het groot onderhoud van de molen is en de bouwkundige staat van het karakteristieke pand.

De molenaars
De Zwaluw wordt draaiende gehouden door molenaars Hans Valkenhoff, Jerry Vondeling, Aalt Mulder en Gerben Kat. Zij worden bijgestaan door een enthousiast team van vrijwilligers. De molenaars zorgen ervoor dat de bewoners van Hoogeveen onze ‘Zwaluw’ drie dagen in de week kunnen zien draaien.

De vrijwilligers.
Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de molenwinkel geopend voor de verkoop van molenproducten. Naast het helpen van de klanten verzorgen de vrijwilligers ook de in- en verkoop en handelen de bestellingen af. Rondleidingen door de molen worden meestal verzorgd door één van de molenaars, waarbij vrijwilligers hen begeleiden. Tijdens speciale dagen zoals de Nationale of de Drentsche Molendag organiseren de vrijwilligers diverse aktiviteiten.

Vrijwilliger worden?
Een molen staat nooit stil, en zo is het ook met de werkzaamheden in de molen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen in de molenwinkel of die op een ochtend of een middag een rondleiding kunnen verzorgen voor groepen. Natuurlijk worden de aspirant vrijwilligers goed ingewerkt door de molenaars en vrijwilligers. Zo kan je zelf een bijdrage leveren aan het behoud van ons levend monument en cultuur historisch erfgoed!

Kom langs op onze molen, en laat je informeren door de vrijwilligers en molenaars.
naast deze website kun je ons ook vinden op facebook.

Wie weet tot snel!